:

:

TV Most

clock

Januar 30, 2015   12:05

0

116

Novak dobio rat nerava, ide u finale

U prva tri gema nije bilo nikakvih problema za igrače na servisu, a Đoković je vodio sa 2:1. U četvrtom gemu Novak je dva riterna na drugi servis poslao u mrežu, pa je Stan izjednačio na 2:2.

Đoković je dobro servirao i poveo je sa 3:2, a u pauzi između petog i šestog gema Vavrinka je iz sada nepoznatog razloga bio ljut - posle se ispostavilo da su mu bile potrebne kapi za oči.

Novak je u šestom gemu propustio šansu – došao je do 0:30, zatim je ritern na drugi servis poslao u aut, a zatim je u sledećem poenu propustio priliku da napadne i dođe do brejk lopti.

Iako mu je prvi servis potpuno stao, Vavrinka je izjednačio na 3:3, a da se nije suočio ni sa jednom brejk loptom.

Svoju šansu Novak nije iskoristio, ali Stan svoju jeste u narednom gemu. Đoković je bio stegnut, napravio je dve greške do 15:30, a onda je Vavrinka preuzeo inicijativu, osvojio još dva poena i poveo sa 4:3.

Međutim, u narednom gemu Stan vraća uslugu – promašuje zicer na mreži i veliki aut forhendom. Usledila je Đokovićeva sjajna defanziva i brejk bez izgubljenog poena – 4:4.

Novak je rutinski proveo sa 5:4, a onda je u narednom gemu propustio ogromnu šansu. Stigao je do 15:40 i dve vezane set lopte – na prvoj je servis od 177 km/h poslao u mrežu, a na drugoj je ušao u poen, ali je već drugi udarac forhendom poslao daleko u aut. Usledila su dva asa – 5:5.

Ubrzo se ušlo u taj brejk, koji je Vavrinka odigrao veoma loše. Na prvom poenu poslao je bekhend dijagonalu za malo u aut, a onda je Novak imao malo sreće – lopta je pogodila mrežu, Stan se snašao, ali ga je potom Đoković maestralno lobovao.

Zatim je Vavrinka očajno zahvatio lopticu forhendom, a Novak je vezao još dva poena, poveo sa 5:0 i zatim osvojio prvi set (7:1).

Beta/AP
Beta/AP
Već na startu drugog seta Novak je imao odličnu šansu, pošto je stvorio dve uzastopne brejk šanse. Na prvoj nije uspeo da vrati jak servis Vavrinke, na drugoj je ušao u poen, ali je poslao forhend u aut.

Vavrinka, koji je mnogo grešio u prvom setu, polako je ulazio u udarac, bolje jer servirao, a u šestom gemu napravio je i brejk.

Poveo je Đoković sa 30:0, ali se zatim loše izborio sa dva slajsa rivala. Tada je stao i prvi servis, Novak je pogrešio bekhendom, a onda je na brejk lopti odservirao duplu grešku i Vavrinka je poveo sa 4:2.

Novak je bio isuviše pasivan, ali je uspeo da dođe do izjednačenja – tada je u jednom od najlepših poena u meču Vavrinka pogodio bekhend paralelu. Usledila je još jedna Đokovićeva loptica u mreži – 5:2.

To je bila poslednja prilika za Novaka, Stan je bio u naletu i bez izgubljenog poena osvojio je drugi set – 6:3.

Izvor: B92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva