:

:

TV Most

clock

Jun 11, 2015   17:08

0

378

Nova zgrada Medicinskog fakulteta u K.Mitrovici

„Posle 14 godina boravka u Kosovskoj Mitrovici, Medicinski fakultet dobija svoju zgradu što je veliki uspeh jer smo za dve godine uspeli da, uglavnom svojim sredstvima, obezbedimo jedno moderno zdanje u kome će studenti od 1. oktobra moći da stiču svoja nova znanja“, rekao je Rade Grbić, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta Priština sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Predavači i studenti od naredne školske godine boraviće u prostoru površine 3.200 kvadrata izgradjenom po svim svetskim standardima.

Završetak radova na novoj zgradi Medicinskog fakulteta planiran je za kraj juna kada se predvidja i svečano otvaranje ove zgrade. U narednoj školskoj godini 1.780 studenata i 150 brucoša u ovim idealnim uslovima sticaće nova znanja iz oblasti medicine.

Svaki posao iziskuje znanje i iskustvo a biti umetnik u svom poslu je težnja svih. Ovih dana na Institutu Medicinskog fakulteta borave akademski slikari Srbije. U svojevrsnoj likovnoj koloniji stvaraju dela koja će krasiti novu zgradu Fakulteta.

„Mi pokušavamo da pomognemo svojom lepotom ovoj sredini koja me je oduševila i žao mi je da odem odavde. Inspsirisan predivnim devojkama naslikao sam medicinsku sestru ili buduću doktorku i slikom ću pokušati da doprinesem ambijentu u kome će ona stajati“, rekao je Milenko Bumša iz Udruženja likovnih umetnika „7+1“ iz Sombora.

Inicijatori kolonije Udruženje likovnih umetnika „7+1“ iz Sombora i deset gostiju iz Beograda naslikali su oko 30 umetničkih dela zasnovanih, kako kažu, na prelepim utiscima koje nose tokom boravka u Severnoj Mitrovici.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva