:

:

TV Most

clock

Jul 05, 2018   17:49

0

226

Nova strategija i Savet prioritet regionalnog razvoja


Milan Krkobabić je konstatovao da je osim sumiranja rezultata rada Vlade važno da otvorimo i nova pitanja.





Sastanak Krkobabića sa predstavnicima Razvojne agencije "Panonreg" i predsednikom Zadružnog saveza Vojvodine


Krkobabić se u Subotici sastao predstavnicima Razvojne agencije "Panonreg", direktorom te agencije Milanom Maličevićem i sa predsednikom Zadružnog saveza Vojvodine Radisavom Jovanovim. 



Na sastanku su razmatrane adekvatne mere za ravnomerni regionalni razvoj zemlje kroz pripreme za formiranje Nacionalnog saveta za regionalni razvoj i izradu nove Strategije regionalnog razvoja Srbije. 



Predstavljen je i koncept oživljavanja zadrugarstva u Srbiji i realizacija Programa podrške sprovođenju mera za osnivanje novih zadruga i investicione projekte u ovoj godini. 



Predsednik Zadružnog saveza Vojvodine Radislav Jovanov izrazio je zadovoljstvo što je ministar Krkobabić prepoznao najmanje ćelije privrede – zadruge kao potencijal regionalnog razvoja i rekao kako su rezultati njihove dvogodišnje saradnje već jasno vidljivi na terenu. 



Direktor Regionalne razvojne agencije "Panonreg" Milan Maličević predstavio je svoje viđenje razvoja kompletne regije kroz zadrugarstvo i ponudio svaku podršku Agencije u tom poslu, navedeno je u saopštenju iz informativne službe ministra Krkobabića.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva