:

:

TV Most

clock

Maj 17, 2018   12:05

0

188

Nova presuda Puzigaći za ubistvo Tatona 23. maja


Na današnjem suđenju koje je održano u Okružnom zatvoru u Beogradu, održano je izlaganje završnih reči tužilaštva i odbrane, nakon čega je zakazana presuda.





Puzigaća je u pritvoru jer je šest godina bio u bekstvu. U odsustvu bio je osuđen na 14 godina zatvora, a pošto uhapšen u Atini i izručen Srbiji, sud mu je odobrio ponavljanje suđenja.



Tokom skrivanja se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava i na suđenjima se pojavljuje u monaškoj mantiji.



Taton je teško povređen u tuči navijača "Partizana" i "Tuluza" iz Francuske na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godinem, a 11 dana kasnije je preminuo u bolnici.



Na početku ponovljenog suđenja u aprilu 2017, Puzigaća je negirao učešće u tuči, tvrdeći da uopšte nije bio na Obilićevom vencu u vreme nereda i tuče navijača oba kluba.



Optužen je kao jedan od organizatora navijačkih nereda.



U prvostepenom postupku Puzigaća je osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.



Đorđe Prelić, koji je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora zbog Tatona, nedavno je novom pravosnažnom presudom osuđen na 10 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Tatona.



Prelić je pet godina bio u bekstvu do hapšenja u Španiji koja ga je izručila Srbiji 2014. godine.



Osim Puzigaće i Prelića, svi ostali optuženi za ubistvo Tatona su pušteni iz zatvora na uslovni otpust ili su izdržali zatvorske kazne.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva