:

:

TV Most

clock

April 10, 2015   12:05

0

164

Noć nervoznih vozača: petoro poginulih!

Istovremeno, u Beogradu su evidentirano 52 saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba je izgubila život a 17 osoba povređeno, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Protekla noć u Beogradu bila je uglavnom mirna, bez teže povređenih u saobraćajnim udesima, a karakterisali su je nervozni vozači, koji su se na više mesta, posle sudara, međusobno potukli, izjavila je jutros za Tanjug portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Među prvim povređenim je bio jedan muškarac koji je sinoć oko 21 sat, u udesu kod Bubanj potoka na autoputu, istegao vrat i udario glavu, pa je prevezen u Urgentni centar.

Nešto posle 01 sat, u saobraćajnom udesu, dva muškarca od 50 i 30 godina zadobila su povrede glave i prevezeni su u Urgentni centar.

Slične povrede imala su i dva mladića od 25 i 27 godina, koji su doživeli udes u ulici Jaše Ignjatovića na Voždovcu i koji su takođe prevezeni u Urgentni centar.

Prilikom sudara kod Trošarine i u Cvijićevoj, vozači putničkih vozila su se potukli ali su odbili lekarsku intervenciju.

Tokom noći ekipe Hitne pomoći imale su ukupno 113 intervencija, od kojih 36 na javnim mestu. Bilo je dosta alkoholisanih lica, a javljali su se i hroniči bolesnici, najviše sračani zbog bola u grudima, kao i astmatičari i oni sa visokim krvnim pritiskom.

Tokom protekla 24 sata, ukupan broj intervencija iznosio je 281, od kojih 95 na javnom mestu.

Praznični vikend donosi pojačan intenzitet saobraćaja, a prolećne temperature pogodne uslove na putevima u Srbiji, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS)

Iz Javnog preduzeća "Putevi Srbije" najavljuju pojačan rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila, u slučaju pojačanog intenziteta saobraćaja usled Uskršnjih praznika.

Svi kanali za naplatu putarine kao i distribuciju kartica biće u funkciji 24 časa dnevno bez minuta pauze, a svi šefovi odseka i njihovi pomoćnici biće dežurni na terenu, obilaziće naplatne stanice i kontrolisati organizaciju rada.

AMSS je apelovao na vozače da budu oprezni na deonicama na kojima je moguća pojava odrona, koji su čest uzrok privremene ili potpune obustave saobraćaja.

Temperature u plusu i pogodne vremenske prilike donose i nastavak radova, pa se savetuje dodatni oprez na deonicama na kojima se ti radovi i izvode.

Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja putničkih

vozila na graničnim prelazima su od 15 do 30 minuta, a zbog praznika može doći do zadržavanja i manjih gužvi na pojedinim graničnim prelazima, pa se savetuje vozačima da u tom slučaju koriste manje frekventne.

Na deonicama na kojima su započeti radovi režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je apel vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva