:

:

TV Most

clock

Jun 15, 2017   12:05

0

262

Noć knjige

Noć knjige je manifestacija koja se od 2009. godine održava u Srbiji i regionu. Regionalni karakter manifestaciji daju Lagunini klubovi čitalaca u Banjaluci, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću. Dva puta godišnje, u junu i decembru, za samo nekoliko sati Lagunine klubove čitalaca i knjižare Delfi poseti nekoliko desetina hiljada čitalaca i kupaca.

”Broj posetilaca Noći knjige raste iz godine u godinu i kada bi ova manifestacija trajala duže bila bi velika kao Sajam knjiga. Čitaoci mogu da računaju na najveće popuste kada je reč o kompletnoj produkciji Lagune, najnovim svetskim hitovima, knjigama domaćih autora, knjigama za decu. Novim knjigama pridružili su se i drugi izdavači. Dakle, slavićemo knjigu, radovaćemo se čitanju zahvaljujući velikim popustima, i naravno družiti se sa piscima. Budući da se održavaju isto veče, Noć knjige i festival Krokodil udružili su snage na promovisanju knjige i čitanja pa će tako recimo specijalni gost Noći knjige biti norveški pisac Erland Lu koji će se družiti sa čitaocima”, kaže PR Lagune Tanja Vučković.

Popusti na Lagunina izdanja biće 25 odsto za kupovinu jedne knjige, za dve knjige 30 odsto, za tri 35 a za četiri i više knjiga 40 odsto. Popust na strana izdanja biće 20 odsto, a naslovi ostalih izdavača biće sniženi do 20 odsto. Cene raznovrsnog gift asortimana biće snižene za 10 odsto. Posebno iznenađenje u Delfi knjižarama spremila je kompanija Dexi Co. Samo u Noći knjige važiće popust od 30 odsto na serijale knjiga „Disney“, „Star Wars“, „Minecraft“ i „Maša i medved“.

“I ovu Noć knjige obeležiće brojni hitovi domaće i strane književnosti. Nakon dve knjige o Nemanjićima, Dejan Stojiljković i Vladimir Kecmanović predstavljaju čitaocima treću knjigu trilogije o Stefanu Nemanji i treću u seriji knjiga o najpoznatijoj srpskoj vladarskoj dinastiji „Nemanjići – U ime sina“. Ekskluzivno u Noći knjige pred čitaocima će se naći „Slučaj Vinča“ Gorana Milašinovića, „Vodič kroz ljubavnu istoriju Beograda“ Nenada Novaka Stefanovića i novi roman Tonija Parsonsa iz serijala o detektivu Maksu Vulfu „Poslednja žrtva“, a mališani će biti oduševljeni još jednom knjigom iz Male lagune „Šta treba da znaš o ljudskom telu“, navodi Vučković.

U Noći knjige biće objavljeni i pobednici nagradnog konkursa „Najčudnija knjiga na svetu“.

„Izdavačka kuća Laguna raspisala je nagradni konkurs na temu „Najčudnija knjiga na svetu“ za decu uzrasta od 7 do 15 godina koji je trajao od 1. marta do 24. aprila. Na konkurs je stiglo više od 1300 radova dece iz Srbije, ali i iz regiona a žiri je dodelio pet nagrada za likovne i literarne radove i jednu specijalnu. U svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima biće objavljeni pobednici i spisak više od pedeset autora, čiji će radovi biti objavljeni u knjizi koja će izaći u oktobru“, kaže Vučković.

Manifestaciji Noć knjige kao i prethodnih godina priključile su se brojne biblioteke iz Srbije koje će organizovati posebne programe za čitaoce.

Za one koji nisu u mogućnosti da posete neku od knjižara ili klubova čitalaca, omogućena je onlajn kupovina na sajtu www. delfi.rs, gde će važiti isti popusti.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva