:

:

TV Most

clock

Decembar 12, 2017   12:05

0

244

Noć knjige


Broj posetilaca Noći knjige raste iz godine u godinu, a sama manifestacija se širi po regionu i predstavlja priliku koja se ne propušta, jer se po najpovoljnijim cenama mogu kupiti najnoviji svetski hitovi, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja, sjajan gift program i družiti se sa omiljenim piscima.



„ Noć knjige će se održati u 26 gradova u Srbiji i regionu, na 56 lokacija. Regionalni karakter manifestaciji daju Lagunini klubovi čitalaca u Banjaluci, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću. I ovu Noć knjige obeležiće brojni hitovi domaće i strane književnosti. Popusti koje donosi Noć knjige veći su čak i od sajamskih i da je ovo najbolja kupovina. Popusti na Lagunina izdanja: za kupovinu jedne knjige biće 25 odsto, za dve knjige 30, za tri knjige 35, a za četiri i više knjiga 40 odsto. Popust na strana izdanja i na naslove ostalih izdavača biće 20 odsto. Cene raznovrsnog gift asortimana biće snižene za 10 odsto. Svi popusti moći će da se ostvare i na sajtu www.delfi.rs, kaže direktorka knjižara Delfi Vesna Mihailović.



Velika ekskluziva, kako je istaknuto na konferenciji za novinare, koja će obradovati sve čitaoce jeste objavljivanje novog romana Arundati Roj „Ministarstvo neizmerne sreće“ u prevodu Maje Trifunović.



U Noći knjige u svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca pojaviće se „Najčudnija knjiga na svetu“. Pristiglo je više od 1300 radova dece iz Srbije, ali i iz regiona, koje je ravnopravno ocenjivao žiri u sastavu: pisac Uroš Petrović, pesnik Branko Stevanović i urednici u Laguni Lidija Šijačić i Zoran Penevski, a najbolji su se našli u knjizi.



Urednik izdanja za decu i autor projekta „Najčudnija knjiga na svetu“ Zoran Penevski je posebno skrenuo pažnju i na knjigu „Tajne Miloševe Srbije“.



 „Vuk Karadžić je bio svedok Miloševom despotskom vladanju, o čemu je ostavio upečatljivo svedočanstvo. Zbog eksplicitnog jezika i nezgodnih pojedinosti bilo je gotovo nezamislivo objaviti ovo svedočanstvo za piščeva života, pa je Vuk zapečatio spis uz amanet da se ne otvara do kraja XIX veka. Ovaj spis Laguna prvi put objavljuje kao zasebnu knjigu“, rekao je Penevski.



I ove godine manifestaciji Noć knjige priključile su se brojne biblioteke iz Srbije i regiona koje će organizovati posebne popuste na godišnju članarinu i programe za čitaoce.



Već tradicionalno, Eurobank je pokrovitelj manifestacije Noć knjige.



„Nama je zadovoljstvo da učestvujemo u ovom regionalnom događaju koji promoviše knjigu i kulturu čitanja. Kao društveno odgovorna kompanija trudimo se da svake godine uskladimo poslovnu strategiju sa ulaganjem u društvenu zajednicu. Ove godine smo osmislili akciju ’Čas kao nacrtan za vas’ koju ćemo sprovesti u osnovnim školama. Sa decom će se družiti veliki pisac za decu Ljubivoje Ršumović, a školskim bibliotekama ćemo donirati knjige “, rekla je Nataša Strugarević, direktor Sektora za upravljanje ljudskim resursima Eurobank Srbija.



Noć knjige je manifestacija koja se od 2009. godine održava u Beogradu, Srbiji i regionu. Dva puta godišnje,u junu i decembru, za samo nekoliko sati Lagunine klubove čitalaca i knjižare Delfi poseti nekoliko desetina hiljada čitalaca i kupaca. Interesovanje za knjigu, posećenost manifestacije, kvalitet i raznovrsnost ponude knjiga, kao i neuobičajeno veliki popusti mogu se porediti samo sa značajem koji ima Beogradski sajam knjiga, kažu iz Lagune.



 



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva