:

:

TV Most

clock

Decembar 24, 2015   12:05

0

137

Nismo još odlučili koga ćemo podržati za UN

"Nismo još doneli odluku, tek ćemo razgovarati o tome", najavio je Vučić odgovarajući na novinarska pitanja prilikom posete Novom Pazaru.On je istakao da se načitao "svakojakih ideja" po novinama.

"Pročitao sam čak i za neke ljude koje nikada nisam u životu ni video", dodao je Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Novom Pazaru da bilo kakav eksremizam ili radikalizam ne mogu da prođu u Srbiji i da vlada vodi računa o bezbednosti građana.

Vučić je, odgovarajući na pitanja o pretnjama ekstremizma po Srbiju, nakon sinoćnjih hapšenja u Novom Pazaru, kazao da su privedeni jedan švedski i makedonski državljanin, koji će biti uskoro deportovani.

"Mi vodimo računa o interesima svih građana. Bilo kakav ekstremizam, radikalizam, bilo da je verski ili drugi, ne moze da prođe", naglasio je Vučić.

On je poručio da građani ne treba da imaju nikakvu sumnju u to da će država da im obezbedi sigurnost i da mogu da se osećaju sigurno.

Šef turske vlade Ahmet Davutoglu posetiće sledeće nedelje Beograd, najavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, odgovarajući na pitanje zašto predsedavajući Savetom ministara BiH Denis Zvizdić nije doputovao u Novi Pazar na današnje svečano otvaranje osnovne škole, vrtića i Dijagnostičkog centra, rekao da bosanski kolega nije mogao da dođe zbog dogovora o budžetu u njegovoj zemlji.

Na dodatno pitanje da li će Zvizdić prisustvovati poseti Davutoglua Beogradu, Vučić je naglasio da je uvek zadovoljan ako se to desi, ali da nije razgovarao sa njim o tome.

"Ja sam uvek otvoren za razgovore sa svima i svi su dobrodošli u Srbiji. Želimo da imamo dobre odnose sa BiH, kao što volimo RS", naglasio je on.

Vučić je kazao da je Srbija otvorena za saradnju i da je čak spremna da greške ispravi ako ih napravi, a one zasigurno nisu zlonamerne.

"Što se Zvizdića tiče, njemu su uvek otvorena vrata da dođe u Srbiju", zaključio je Vučić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva