:

:

TV Most

clock

Avgust 02, 2017   12:05

0

141

Niškom aerodromu oprema vredna 400.000 evra

Reč je o dva rendgen aparata – za pregled robe i pošte i za pregled prtljaga, kao i troja metal-detektorska vrata, koji su počeli da se koriste na niškom aerodromu, a kasnije će biti uručena i ostala oprema.

Mihajlovićeva je izjavila da je niški aerodrom "Konstantin Veliki" primer kako se saradnjom države, lokalne samouprave, državnih i lokalnih preduzeća dolazi do dobrih rezultata, jer je za tri godine broj putnika povećan sa 1.300 u 2014. godini na više od 183.000 samo u prvih sedam meseci 2017. godine.

Očekuje se da će u ovoj godini biti više od 200.000 putnika.

Mihajlovićeva je poručila da će se ulaganja u opremanje niškog aerodroma sigurno nastaviti, jer se i broj putnika i robe koji se njime prevoze stalno povećava.

Ugovor o donaciji su, na niškom aerodromu, potpisali v. d. generalnog direktora beogradskog aerodroma Saša Vlaisavljević i direktor "Konstantina Velikog" Vladica Đurđanović.

Potpisivanju je prisustvovao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Donacija obuhvata i detektore eksploziva za pregled ručnog prtljaga, koji će biti predati u avgustu, vatrogasnu opremu i odela koji će biti uručeni kad beogradski aerodrom završi nabavku nove opreme.

Takođe, jedno vatrogasno vozilo koje će biti predato do kraja godine.

Donirani uređaji omogućiće niškom aerodromu da bude bezbedniji i da funkcioniše efikasnije.

Prijem robe i pošte biće jednostavniji i brži sa novim kargo rendgenom, a rezervni rendgen za prtljag obezbediće da nema nikakvih zastoja i da putnici mogu biti sigurni u red letenja.

"Radili smo kao jedan tim – Vlada Srbije, Grad Niš, Aerodrom "Nikola Tesla", Aerodrom "Konstantin Veliki", Direktorat civilnog vazduhoplovstva, SMATSA – sa zajedničkim ciljem, da niški aerodrom bude po svim standardima ne samo kao beogradski, koji ima sertifikat koji poseduje tek 20 odsto aerodroma u Evropi, već kao bilo koji moderan evropski aerodrom", navela je Mihajlovićeva, nakon što je na niškom aerodromu obišla kargo terminal i prisustvovala potpisivanju ugovora o donaciji.

Ukazala je da se očekuje izbor projektanta za toranj koji će se graditi sledeće godine, a što je jedan od uslova da aerodrom "Konstantin Veliki" u potpunosti bude spreman da bude rezervni aerodrom beogradskom aerodromu.

"Sigurno ćemo realizovati naš plan za ulaganje od 6,3 miliona evra u naredne četiri godine, kako bi bio još razvijeniji i moderniji nego što je sada", istakla je Mihajlovićeva.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević je rekao da su i beogradski i niški aerodrom deo sistema vazdušnog saobraćaja Srbije i da uz podršku Vlade i ministarstva beleže rekordne rezultate u poslovanju, kako u broju putnika tako i broju aviooperacija.

"I Grad Niš i niški aerodrom mogu da računaju na nas, a već na jesen očekujem da ponovo dođemo i to sa vatrogasnim vozilima i još nekom opremom", rekao je Vlaisavljević.

Poručio je gradonačelniku Niša i menadžmentu niškog aerodroma da, kao i do sada, i u budućnosti mogu da računaju da pomoć aerodroma "Nikola Tesla".

Direktor niškog aerodroma Đurđanović je zahvalio beogradskom aerodromu na donaciji, kao i Vladi Srbije na višegodišnjoj podršci.

Dodao je da bez te pomoći niški aerodrom ne bi imao rezultate kakve ima danas, a to je da za prvih sedam meseci ima više od 183.000 putnika i blizu 2.000 tona prevezene robe.

Gradonačelnik Niša Bulatović je zahvalio Aerodromu "Nikola Tesla" na donaciji, a potpredsednici Mihajlović na podršci građanima Niša i celog juga Srbije.

"Posle toliko godina stagnacije, Niš i jug Srbije imaju razloga za nadu i vide perspektivu i bolju budućnost. Hvala beogradskom aerodromu na donaciji i hvala ministarstvu i Vladi na podršci bez koje ne bismo preživeli sve teške godine iza nas. Danas je niški aerodrom prava vazdušna luka i primer kako se bori za bolji standard i uslove života", rekao je Bulatović.

Dodao je i da u budžetu Grada Niša za narednu godinu više neće biti troškova za plate na aerodromu, već da će grad ulagati samo u opremu i tehniku i dostizanje najviših standarda.

Pre ove donacije, u periodu od 2010. do 2016. godine Aerodrom "Nikola Tesla" je donirao niškom aerdoromu opremu vrednu više od 160.000 evra.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva