:

:

TV Most

clock

Septembar 12, 2015   12:05

0

129

Nikolić sa vodećim neurohirurzima u Rimu

Na kongresu su predstavljena najnovija dostignuća u neurohirurgiji u svim subspecijalnostima, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Kakom se navodi, neurohirurzi sveta su prepoznali srpske neurohirurge kao vodeće stručnjake u unapređenju neurohirurgije i odali priznanje Srbiji na doprinosu u razvoju neurohirurgije na globalnom nivou, prenosi Tanjug.

Nikolić se sastao sa predsednikom Svetske fedaracije neurohiruških društva WFNS Jongom Kvan Tuom, Frančeskom Tomaselom predsednikom Svetskog kongresa neurohirurga, Mađidom Samiem počasnim predsednikom Svetske federacije neurohirurgije, Frankom Servadiem novoizabranim predsednikom Svetske federacije i Lukasom Rasulićem predsednikom Udruženja neurohirurga Srbije i potpredsednikom Udruženja neurohirurga Jugoistočne Evrope, navodi se u saopštenju.

Predsednik Nikolić je bio pokrovitelj osnivačkog kongresa udruženja neurohirurgije Jugoistočne Evrope u Beogradu 2013. godine koji je bio proglašen za jedan od najuspešnijih stručno naučnih skupova na svetu. Predsednik je podržao i prepoznao ulogu Srbije u doprinosu razvoja te oblasti u svetu.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva