:

:

TV Most

clock

Novembar 09, 2017   12:05

0

197

Nikolić sa predstavnicima kineskog instituta CCTB



"Vlada NR Kine veliku pažnju posvećuje vašem akademskom radu, vaša uloga u kineskom društvu je nemerljiva, od vaših istraživanja i analiza zavise odluke kineskih zvaničnika. Upoznat sam sa činjenicom da su kineski akademski radovi po citiranosti drugi u svetu i da je tome u velikoj meri doprineo i rad Centralnog biroa za kompilaciju i prevod NR Kine ", rekao je tom prilikom Nikolić.




On je izrazio zadovoljstvo što su u institutu izrazili želju da uspostave saradnju i sa institutima i nevladinim organizacijama u Srbiji, piše u saopštenju Nacionalnog saveta.



"Danas je neosporan napredak Kine i ja želim da Srbije napreduje kao što Kina napreduje. Srbiji je potrebna pomoć vaše zemlje i mi želimo tu pomoć da iskoristimo", dodao je Nikolić.



Predstavnici kineskog naučno-istraživačkog instituta su istakli da NR Kina nastavlja da gradi dobre odnose sa Srbijom i da se nadaju da će produbiti saradnju dveju država na svim nivoima.



"Do sada su Srbija i Kina zajedničkim naporima uradile mnogo na realizaciji inicijative 'Pojas i put'. Ova inicijativa predstavlja mirno sredstvo za promociju globalizacije i prihvaćena je kao takva od strane međunarodne zajednice kao jedan novi model win-win saradnje za globalno upravljanje", ukazali su oni.



CCTB ulaže napore da razvije saradnju sa naučno- istraživačkim institucijama u Evropi u okviru projekta "16+1 High Level Academic Platform".



"Posebnu pažnju posvećujemo inovacijama u oblasti ekonomije, cilj nam je umrežavanje naučo-istraživačkih institucija koje su posvećenje proučavanju 16+1 i inicijative 'Pojas i put'. Imamo snažnu partiju koja nas ujedinjuje i verujemo da će Kina dati globalan doprinos miru i daljem razvoju svih naroda", istakli su predstavnici CCTB.





 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva