:

:

TV Most

clock

April 27, 2017   12:05

0

133

Nikolić: Odluka o Haradinaju poručuje da je ubijanje Srba opravdano

Nikolić je poručio da je takva odluka duboko potresla srpsku javnost, te da je odlukom Apelacionog suda u Kolmaru na slobodu pušten zločinac koji će, ovim činom francuskih vlasti, ostati nekažnjen.

"Mi smo, u skladu sa važećim procedurama, dostavili dokumentaciju koja neporecivo dokazuje krivicu Ramuša Haradinaja, zločinca koji je za svagda zavio u crno mnoge srpske porodice. Nikakva objašnjenja ne mogu otkloniti utisak da je politika i ovoga puta nadvladala pravdu i da je ubijanje Srba opravdano i dozvoljeno, za razliku od zločina nad drugim narodima", naveo je predsednik Nikolić.

Predsednik je ukazao da je osećaj duboke povređenosti građana Srbije uvećan činjenicom da se Francuska u srpskoj istoriji doživljavala kao svetao primer prijateljstva i časti, zbog kojeg ni, kako je naveo, najveća stradanja u dva svetska rata nisu bila uzaludna.

"Vlada Srbije će, u skladu sa svojim ovlašćenjima, odlučiti na koji način će Srbija iskazati svoje nezadovoljstvo. Srbija je 90-ih godina suočena sa terorizmom Ramuša Haradinaja na Kosovu i Metohiji, Francuska je ugrožena danas, i zato smatram da je trebalo da znate da će ovakva odluka izazvati revolt mog naroda", naveo je Nikolić.

U obraćanju Olandu, kao čoveku kome je, kako kaže, u više navrata dokazao svoje prijateljstvo, Nikolić je poručio da ukazuje posledice takve očigledno političke odluke suda u Francuskoj, koja je nanela veliku nepravdu Srbiji, velikom prijatelju Francuske, za koju nas, u ovom trenutku i nažalost, vezuje samo slavna istorija naših dedova i očeva.

Na kraju, Nikolić je, uz pozdrave predsedniku Olandu, izrazio nadu da Francusku još uvek vodi čast i pravda za sve narode pođednako molim Vas da primite moje pozdrave.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva