:

:

TV Most

clock

Jun 07, 2015   12:05

0

125

Nikolić na skupu lidera Brdo-Brioni procesa



Predednik Nikolić će tom prilikom imati odvojene bilateralne sastanke sa predsednikom Makedonije Ðorđem Ivanovim, kao i sa predsednikom Austrije Hajncom Fišerom.

Takođe, predsednik Nikolić će se sastati sa predstavnicima Srba u Crnoj Gori.

Samitom će, u dogovoru sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom i predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović, predsedavati predsednik Crne Gore Filip Vujanović.

Skup počinje večeras dolaskom predsednka u Budvu, a plenarna sednica, kako je najavljeno, biće održana sutra u hotelu "Avala".

Predsednici država Zapadnog Balkana i predsednici Hrvatske i Slovenije ovom inicijativom imaju ambiciju da ojačaju politički dijalog regiona i Evropske unije, koristeći podršku i pomoć zvaničnog Zagreba i Ljubljane kao njenih članica, navodi se u najavi kancelarije predsednika Crne Gore.

Na sastanku, kojem će prisustvovati i predsednik Austrije Hajnc Fišer, će se, kako se ističe, naglasiti vrednost integracija i regionalnih projekata.

Samit će biti i prilika za brojne bilateralne susrete učesnika.

Predsednik Nikolić doputovaće danas posle podne u Budvu.

Inace "Brdo-Brioni" proces je praksa odrzavanja skupova, koja je počela na Brdu kod Kranja u Sloveniji i na Brionima u Hrvatsko, a ima za cilj jačanje regionalne saradnje, kao i podsticanje političkog dijaloga regiona i EU.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva