:

:

TV Most

Foto: Dungodung

clock

Februar 27, 2015   12:05

0

137

Nikolić na obeležavanju Dana Narodne biblioteke

Predsednik Nikolić, pokrovitelj Narodne biblioteke Srbije, obratiće se prisutnima i svečano uručiti Nacionalnu nagradu u oblasti bibliotekarstva "Janko Šafarik", saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Narodna biblioteka Srbije, povodom obeležavanja srpskog praznika knjige, organizovala je akciju izgradnje "Piramide od knjiga" za biblioteke širom Srbije sa najsiromašnijim fondovima.

Prvu knjigu položiće predsednik Nikolić. Akcija počinje u 11.00 sati ispred Amfiteatra Narodne biblioteke Srbije i trajaće do obeležavanja Svetskog dana knjige, 23. aprila, navedeno je u saopštenju.

Narodna biblioteka Srbije pozvala je i ove godine građane da podrže akciju izgradnje "Piramide od knjiga" za pomoć fondovima biblioteka u Srbiji.

Iz Narodne biblioteke Srbije, koja je osnovana 28. februara 1832. godine u Beogradu, najavljeno je da će povodom Dana Narodne biblioteke Srbije i Nacionalnog dana knjige biti uručena i Nagrada za najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka Srbije za 2014. godinu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva