:

:

TV Most

clock

Avgust 21, 2017   12:05

0

148

Nikolić i Li: Unapređujemo saradnju Srbije i Kine

"Mi ćemo zaposliti Srbiju i Srbija će zbog toga da pamti ovo vreme u kojem smo istovremeno, ne naljutivši bilo koga sa Istoka i Zapada, ostvarili prijateljske ekonomske veze, rast našeg izvoza sa nacijom od koje će uskoro zavisiti budućnost čovečanstva", rekao je Tomislav Nikolić prilikom obilaska radova na Koridoru 11.

Nikolić je istakao da Srbija ima veliki ugled u Kini, odnosno veliko prijateljstvo sa kineskim rukovodstvom i kineskim narodom, dodajući da su kineske firme zadovoljne radom u Srbiji, jer su znale pod kojim uslovima rade.

Nikolić je podsetio da je Vlada Srbije pre pet godina opredelila svoje prioritete kojih se pridržava, navodeći da ostvaruje ogromne rezultate, a da je na Savetu da pomogne da se u Srbiji živi bolje.

"Zato je osnovan Savet za saradnju i sprovođenje sporazuma sa Rusijom i Kinom. U njemu je sedam, a biće osam ministara. Na jednom mestu ćemo sakupljati informacije, potrebe, želje i mogućnosti i pomagati Vladi Srbije da ih realizuje", rekao je Nikolić.

Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang rekao je da je ovo veliki dan za njega, za kinesku ambasadu, kompaniju i za saradnju između Kine i Srbije.

"Ovo je za kineske kompanije koje rade u Srbiji velika čast i istovremeno shvatamo da se od njih zahteva da kvalitetno rade u Srbiji poštujući zakone i dogovore", rekao je Li koji je primetio da činjenca da današnjem događaju prisustvuju predsednik Aleksandar Vučić, predsednik Saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom kao i veliki broj članova vlade, pokazuje da je projekat važan ne samo za Srbiju, već i za region i za Kinu.

On je rekao da je prijateljstvo između Kine i Srbiji iz dana u dan sve bolje najavljujući da će i saradnja biti još veća.

"Ja kao ambasador i u isto vreme i jedan običan čovek, ne mogu sve sam ali budite uvereni da ću dati sve od sebe da unapredim prijateljske odnose između Kine i Srbije", rekao je Li Mančang koji je preneo pozdrave predsednika Si Đinpinga.

Nikolić i Li su obišli radove na izgradnji Koridora 11, na deonici od Surčina do Obrenovca, duge 17,6 kilometara, a na kojoj se gradi i novi most preko Kolubare i Save kod Obrenovca, koji će biti dug oko 1,7 kilometar.

U obilasku su bili i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministri Zorana Mihajlović, Aleksandar Antić, Goran Knežević, zatim direktor Koridora Srbije Zoran Babić i v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva