:

:

TV Most

clock

Maj 20, 2015   12:05

0

118

Nikolić: Delimo istu strast prema slobodi

“Građani Srbije vole kubanski narod i to mogu da Vam prenesu svi ambasadori koji su boravili u Srbiji”, naglasio je predsednik Nikolić i dodao da se prijateljstvo dva naroda ne bazira samo na ekonomskoj saradnji.

“Važno je da osnova bilateralnih odnosa bude iskreno prijateljstvo, a to je snažna osnova za ekonomsku saradnju,” podvukao je predsednik.

Nikolić je, kako je saopštila pres služba predsednika, izrazio zadovolstvo zbog otvaranja dijaloga između Kube i SAD i nadu da će se razgovori nastaviti u interesu obe zemlje. On se zahvalio na principijelnoj podršci na nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti KiM.

Predsednik Narodne skupštine narodne vlasti Esteban Las Ernandes je izrazio zadovoljstvo zato što je zvanična poseta na najvišem nivou usledila nakon punih 36 godina.

“Vaša poseta je još značajnija zbog ključnog momenta za Kubu. To potvrđuje istorijske veze dva naroda, prijateljstvo i razumevanje”, naglasio je predsednik Narodne skupštine. On je dodao da kontinuitet bilateralnih odnosa ni u jednom trenutku nije bio narušen.

Ernandes je istakao i doprinos srpskog naroda borbi protiv fašizma, na koji se podsećamo sa ponosom povodom jubileja 70 godina pobede nad fašizmom.

Predsednik Nikolić je juče, tokom prvog dana zvanične posete Kubi položio venac na Spomenik nacionalnom heroju Hose Martiju.

U knjigu utisaka kubanskom velikanu i inspiraciji genaracija mladih, koji je svoj život položio u borbi za slobodu i nezavisnost Kube, predsednik Nikolić je upisao:“Sudbina je htela da danas na 120-tu godišnjicu od tragične smrti Hose Martija, budem ovde. Odati počast Hose Martiju znači odati počast Kubi, Latinskoj Americi, slobodi i demokratiji. Poštovati Hose Martija znači poštovati sebe i svoju slobodu. Budite ponosni što ste ga imali i on bi danas bio ponosan na vas Kubance”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva