:

:

TV Most

clock

Novembar 30, 2015   12:05

0

121

Nikolić danas u Parizu na Konferenciji "COP21"

Predsedniku Nikoliću ukazano je posebno poštovanje, jer će imati retku priliku da se obrati liderima najvećih i najuticajnih zemalja - predsednicima Francuske Fransoa Olandu, Ruske Federacije Vladimiru Putinu, Kine Si Đipingu i SAD Baraku Obami, premijeru Velike Britanije Dejvidu Kameronu i nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, saopštila je Pres služba predsednika.

Predsednik Srbije će se sresti sa šefovima država na marginama konferencije i, između ostalog, naglasiti da je Srbija atraktivan i poželjan partner koji ima brojne komparativne prednosti za razvoj političke, ekonomske, kulturne i svake druge saradnje.

Tokom konferencije, predsednik Nikolić srešće se i sa predsednikom Meksika Enrike Pelja Nijetom, predsednikom Moldavije Nikolajem Timoftijem, Šri Lanke Maitripalom Sirisenom i Indonezije Perua Olantom Humalom, navodi se u saopštenju.

Globalni klimatski samit "COP21" u organizaciji Ujedinjenih nacija biće održan u Parizu, a najavljeno je učešće 147 predsednika drĹľava i vlada, što ga ÄŤini najvećim skupom na najvišem nivou ikad odrĹľanom izvan sedišta UN.

Cilj samita je postizanje globalnog sporazuma o ograniÄŤenju zagrevanja planete.

Učesnici samita su u Parizu najavili da će sačiniti istorijski dogovor kako bi se izbeglo katastrofalno globalno otopljavanje klime, a francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus apelovao je na sve učesnike pregovora da deluju hitno i budu spremni na kompromis, prenosi AFP.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva