Vesti
Nikola Masal pobednik Beseda u čast Zorana Đinđića

15:28, 12.03.2018

|

Izvor: RTS

Fondacija "Dr Zoran Đinđić" i Demokratska stranka organizovali su tradicionalno, trinaesto po redu, takmičenje mladih u besedništvu, koje nosi naziv Besede u Zoranovu čast, a održano je u Dvorani Kulturnog centra u Beogradu.


"Moj veliki zadatak je da pokrenemo Srbiju, da pobedimo u Srbiji, da bi Srbija pobeđivala", reči su Zorana Đinđića koje su i tema ovogodišnjeg takmičenja za najboljeg besednika.
Sedmočlani žiri proglasio je Nikolu Masala za najboljeg besednika, a on je bio i prošlogodišnji pobednik tog takmičenja.Drugo mesto pripalo je Danici Nenadović, dok je trećeplasirana Aleksandra Milovanović.
Najbolje među sedam finalista odabrao je žiri u kojem je i supruga ubijenog premijera i upravnica fonda Ružica Đinđić.Jedna od članica žirija Vesna Mališić zahvalila je mladim učesnicima takmičenja izrazivši nadu da će "žišku koja je gorela nositi i biti nada za Srbiju".U Dvorani kulturnog centra prisutnima je prikazak kratak film o Zoranu Đinđiću i njegovom životu, gde su se mogla videti i neka od njegovih obraćanja u Skupštini.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design