:

:

TV Most

clock

Maj 20, 2015   12:05

0

105

Niko od optuženih me nije napao i vređao

Ajeti koja putem video linka iz Švedske svedoči u slučaju protiv lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i još četvorice Srba govorila je o dešavanjima 3. februara 2000. godine kada je u severnom delu Kosovske Mitrovice ubijeno deset Albanaca.

Ajeti, koja je na prethodnim ročištima optužila Ivanovića da je zajedno sa bratom vršio raspodelu oružja u Mitrovici, kazala je da je niko od optuženih nije napao i vređao već das u to uradili neki drugi ljudi -“Čuvari mosta”.

Svedokinja je danas prvo odgovarala na pitanja zastupnika oštećene strane a potom i na pitanja odbrane.

Inače dvojici Srba, Aleksandru Lazoviću i Nebojši Vujačiću koji se terete za ubistvo i pokušaj ubistva 2000. godine u Mitrovici u utorak je ukinut pritvor i oni se brane sa slobode.

Obojica su obuhvaćeni jedinstvenom optužnicom, kojom su istovremeno optuženi i Ilija Vujačić koji se od početka suđenja brani sa slobode, Oliver Ivanović i penzionisani pukovnik MUP-a Srbije Dragoljub Delibašić.

Inače Oliver Ivanović optužen je da je počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine. I ostaloj četvorici Srba optužnicom prete višegodišnje kazne zatvora ako na sudu budu potvrđeni navodi optužnice za ubistvo i pokušaj ubistva.

Sva petorica optuženih Srba, kojima je suđenje počelo 18. decembra 2014. godine, izjasnili su se ranije da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret.

Međunarodnim sudskim većem Osnovog suda u Mitrovici predsedava sudija iz Rumunije Roksana Komša.

Izvor: Radio Kontakt plus

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva