:

:

TV Most

clock

Jun 16, 2018   08:50

0

234

Niko ne može da očekuje da dignemo ruke od Kosova


Ivica Dačić je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da kombinovani pritisci imaju za cilj slabljenje pozicije Srbije, kako bi se što pre došlo do rešenja za KiM.



"Danas kada neko kaže da treba da se donese neka odluka o KiM, on pre svega misli da mi treba da priznamo Kosovo. Znači ovde je reč o pritisku koji treba da se koordinira i da bude toliko jak da mi u određenom momentu mi moramo da prihvatimo nešto što nije u našem nacionalnom državnom interesu", navodi Dačić.



Dodaje da je to pogrešna politika i ističe da Srbija želi kompromis ali da neće prihvatiti jednostrane akte.



"To je jedna pogrešna politika. Vlada Srbije i predsednik imaju potpuno jedinstven stav oko pitanja KiM. Mi želimo kompromis ali sigurno nećemo prihvatiti jednostrane akte", ističe šef srpske diplomatije.



Upitan da li je rešenje moguće bez novog formata, Dačić je rekao da ne veruje da se može desiti širenje i promena formata, ali da je moguće da dođe do pritiska.



Taj pritisak se ogleda i kroz neotvaranje poglavlja, to što imamo samo dva poglavlja na šest meseci, čime nismo zadovoljni, ukazao je on.



Dačić je naglasio da je Srbija saglasna da neko učestvuje u dijalogu na konstruktivan način, ali da se pritiscima ne može postići ništa.



"Očekujemo nastavak razgovora", rekao je Dačić, dodavši da "njima smeta što radimo na tome da neke zemlje povuku priznanje".


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva