:

:

TV Most

clock

Mart 27, 2015   17:55

0

227

Niko iz civilne zaštite neće ostati bez posla

"Sporazum o civilnoj zaštiti koji su usaglasile radne grupe znači da neće biti nijednog čoveka manje na straži srpskih interesa na severu Kosova i Metohije i da će operativno jezgro ljudi koji su do sada radili poslove u okviru civilne zaštite nastaviti da to čine radeći iste poslove u okviru sektora za vanredne situacije i raznih drugih institucija na Kosovu i Metohiji", kazao je isti izvor za agenciju Beta.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini potvrdila je danas u Beogradu da je
postignut dogovor o civilnoj zasstiti koja deluje na severu Kosova i dodala da je taj dogovor "jako pozitivan".

Prema njegovim rečima, srpsku stranu u razgovorima o civilnoj zaštiti činili su predstavnici vladine radne grupe za dijalog sa Prištinom i same civilne zaštite.

Ministarka u Vladi Kosova zadužena za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri izjavila je juče da je postignut dogovor o raspuštanju Civilne zaštite, formacije koja postoji u opštinama na severu Kosova nastanjenim većinskim srpskim stanovništvom.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Kosova, dogovor koji su potpisali Beograd, Priština i EU, podrazumeva raspuštanje Civilne zaštite sa severa Kosova, i omogućava njenim pripadnicima da se integrišu u kosovske institucije.

Sporazum će se sprovesti do 1. septembra kada Civilna zaštita treba da bude u celosti raspuštena i njime se predvidja "zatvaranje svih objekata, kancelarija, skladišta koje je koristila ova struktura Srba u opštinama na severu Kosova", navodi se u saopštenju.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva