:

:

TV Most

clock

Jul 14, 2015   12:05

0

250

Nije prva hrišćanska glava odsečena u Siriji

Vulin je u Zočištu kod Orahovca izjavio da nije prva hrišćanska glava odsečena u Siriji već u Podrinju kada je odred mudžahedina ponosno podigao odsečenu glavu Draga Popovića i uzvikivao “Alahu ekber”.

- Tada je Evropa okrenula glavu i nije htela da se suoči sa time zato što je bila potrebna istina o Srbima koju ova odsečena glava potpuno poništava - rekao je Vulin.

On je naveo da su Srbi još tada upozoravali na opasnost od verskog ekstremizma.

- “Danas kada se to zlo, na koje smo mi upozoravali, sa kojim smo se nosili izliva po ulicama Pariza, Londona, Madrida, Njujorka; kada to zlo pravi nekakvu islamsku državu u kojoj nema mesta za različitu veru, u kojoj nema mesta ni za koga, danas bi svet mogao da se seti gde je sve počelo” - rekao je on.

Vulin je podsetio da je na Kosovu u Prizrenu odsečena glava monaha Haritona i da je svet tada okrenuo glavu i nije za hrišćanskim monahom požalio i tražio odgovor.

- “Da li treba da vas podsetim da je 17. marta 2004. spaljena srednjovekovna crkva pod zaštitom UNESCO-a i sveštenstvo proterano. To je bio verski sukob, kada palite crkvu ne može da bude drugačije - rekao je Vulin.

On je kazao da nema odgovor na pitanje šta Vlada Srbije treba da uradi da Srbi ne budu dežurni krivci.

- “Ne znam, na to pitanje nemam odgovor. Mi smo narod koji je pokazao da hoće razumevanje, hoće pomirenje, da razgovara sa svojim okruženjem, da hoće da prihvati sopstvene greške, da hoće da pusti suzu i na tuđem grobu” - rekao je Vulin.

Ako sve to nije dovoljno, kazao je ministar, ja stvarno ne znam šta, kako ćemo mi prestati da budemo dežurni krivci.

- Postoji jedan suštinski problem – istina o Srbima nije naša istina i nije istina uopšte. Istina o Srbima je istina koju su pravili za sebe i po sebi da bi opravdali bombardovanje, komadanje Srbije, da bi opravdali razbijanje tadašnje Jugoslavije i pravljenje novih država - rekao je Vulin.

Zato su morali da imaju istinu o nama koja bi opravdala sve ovo. Kako vreme prolazi, kao što vidite mnogi prijatelji iz sveta sve glasnije govore kakva je istina zapravo, zaključio je Vulin.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva