:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 15, 2015   12:05

0

123

Nije prošao rok za poništavanje akcija Telekoma

On je na sednici Skupštine Srbije gde se raspravlja o izmenama Zakona o privrednim društvima objasnio da taj rok, kako su pojedini mediji preneli nije prošao, precizirajući da je Telekom vlasništvo nad akcijama stekao upravo 25. januara 2012.godine.

Inače, izmenama tog Zakona, Telekom neće morati da poništi taj paket akcija.

Sertić je istakao i da se izmene zakona odnose na sva akcionarska društva, a ne samo na Telekom.

“Što se tiče prodaje akcija pre svega na otvorenom tržištu odnosno na berzi, već sam rekao da od 2008.godine imamo ozbiljan problem, međunarodnu krizu koja je uticala i na našu domaću berzu. Izbacivanjem tih 20 procenata akcija na berzu bi omogućilo ili obezbedilo potencijalno negativne efekte špekulativnog kapitala jer ponuda bi bila veća, a pitanje je da li bismo imali dovoljnu potražnju za akcijama”, rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, Srspka napredna stranka razmišlja o budućnosti kompanije Telekom i o njenom tržišnom poslovanju, ne samo u 2014. i 2015. već i u narednim godinama.

Sada se, kako je rekao, kreiraju pretpostavke za budućnost, a sam proces, i ako se vlada odluči za privatizaciju,trajaće određeno vreme.

“Za to vreme kompanija mora da radi, da daje rezultate. Upravo da ne bismo došli do toga da lomimo na prečac, da donosimo ishitrene odluke, ušli smo u proces traženja privatizacionog savetnika koji će nam ponuditi modele, pa ćemo onda da ocenimo šta je od interesa za Srbiju”, zaključio je Sertić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva