:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Maj 20, 2018   12:05

0

144

Nevena iz Kamenice druga na Republičkoj smotri recitatora


Ovaj veliki uspeh Nevena je postigla govoreći stihove pesme „O mišu“ Jovana Jovanovića Zmaja , nastupivši  među 35 učenika nižih razreda osnovnih škola širom Srbije koji su izborili pravo da se takmiče na ovoj prestižnoj republičkoj manifestaciji.


Odluku o najboljim mladim recitatorima u ovoj godini donela je Ocenjivačka komiisija u čijem sastavu su bili: Dr Radovan Knežević,  profesor dikcije, predsednik, Mr  Andrijana Videnović, glumica i profesorka dikcije, Vladimir Lale Andrić, pisac, dramaturg i reditelj, Mirjana Andrić, glumica i Dragan Jovanović Danilov,  književnik.


Jubilarna pedeseta republička smotra recitatora održana je u organizaciji Centra za kulturu Valjevo i Saveza amatera Srbije.


„Tehnološki razvoj gotovo potpuno je pobedio pisanu reč, a naročito poeziju i njeno umetničko kazivanje. Ipak, činjenica da preko 22.000 dece prođe kroz sve nivoe takmičenja i da recitovanje opstaje godinama unazad govori da je naša zajednička dužnost da prepoznamo značaj ove manifestacije, sačuvamo je i kontinuirano unapređujemo“, saopštili su organizatori. 


Od prve Smotre, održane 1968. godine, u tadašnjoj Jugoslaviji, do danas, prošlo je preko milion dece i mladih kroz sve nivoe takmičenja. Mnogi od njih danas su istaknuti glumci, reditelji, pesnici, pisci, dramaturzi, profesori. Upravo su učešća na Smotri i zapaženi rezultati koje su ostvarivali, uticali i na njihovo životno opredeljenje.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva