:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 28, 2015   18:05

0

177

Neraskidivo prijateljstvo sa Republikom Srpskom

„Svaki moj dolazak prožet je jakim emocijama a pogotovo ovaj jubilarni. I doček koji su mi priredili prijatelji u želji da prijateljima iz Republike Srpske impresionira sve nas.“, rekao je Arlov i dodao da su svi susreti izuzetno emotivni.

Milorad Arlov rekao je da mu je izuzetno drago što raznim vidovima pomoći pomaže srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Posebno se zahvalio svojim prijateljima na dočeku ali i Televizije Most koja redovno prati sve akcije banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na KiM.

„Propratili ste svaku našu humanitarnu akciju ali ste puno i doprineli jačanju veze izmedju Srba na Kosovu i Metohiji i u Republici Srpskoj“, rekao je Arlov.

Ova pedeseta poseta Kosovu i Metoiji, kako kaže Arlov je isto kao i dva puta proći ekvatorom Zemlje.

„Nije mi teško preći 700-800 kilometara u jednom pravcu i par stotina kilometara po Kosovu i Metohiji svaki put kada dodjem kako bih bio sa vama, da se družim i prenesem utiske u Republiku Srpsku jer svaki put kada se vratim prijatelji me pitaju: „Kako je na Kosovu?“. I uvek o vama i vašoj borbi pričam sa divljenjem. I o tome kako vas niko ne može pokolebati u nastojanju da ostanete i opstanete na svojoj svetoj zemlji“, rekao je Arlov.

Tokom razgovora sa našim reporterom Arlov je najavio i odlazak Srba sa Kosova i Metohije u aprilu u posetu Banja Luci.

„Družićemo se i od 24. do 27. aprila u Banja Luci kada proslavljamo Dan grada. Oni dolaze već tradicionalno a u avgustu će u Republici Srpskoj boraviti i deca sa Kosova i Metohije. To sve samo jača naše bratske veze.“, rekao je Arlov dodavši da se do sada pet opština uključilo u projekat „Spojimo srpsku decu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske“.

„Spajanje dece“, istakao je Arlov, „je najveće bogatstvo našeg prijateljstva koje je, uprkos daljini, neraskidivo“.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva