:

:

TV Most

clock

Mart 15, 2015   12:05

0

138

Neprohodno pet putnih pravaca

Državni sekretar je posebno skrenuo pažnju na čestu pojavu odrona, koja su posledica čestih padavina i to u klisurama, kanjonima i vosokim usecima i zasecima i naveo da se najčešće javljaju na teritoriji opstina Niš, Zaječar, Kuršumlije, Kraljeva, Novog Pazara i Užica.

Neprohodni za saobraćaj su putnci pravi danas nije prohodno i to: Mali Zvornik - Ljubovija, Rogačica - Kostojevići, Trgovište - Bosilegrad, Vraćenica - Preko brdo i Kriva feja - Besna kobila, naveo je Poledica i dodao da još tri putna pravca nisu prohodna od majskih poplava, od prošle godine, u regionu Krupnja.

Na 14 putnih pravaca na snazi je zabrana teretnog saobraćaja, koji se nalaze u regionima Kopaonika, Divčibara i Sjenice, a putničkim vozilima se u tom delu Srbije savetuje oprezna vožnja, pošto na kolovozu ima do pet centimetara snega.

Od juče je prohodna Ibarska magistrala, gde je bio u prekidu saobraćaj na deonici Kraljevo - Raška, kod mesta Pivnice, kazao je Poledica.

Železnički saobraćaj odvija se "skoro normalno" za ovakve vremenske uslove, ocenio je Poledica i trenutno je u prekidu i železnički saobraćaj na pruzi od Niša do Merdara, gde se odronila zemlja i železnički saobraćaj trenutno ide samo do Kuršumlije, rekao je Poledica.

Prekid saobraćaja na snazi je na pruzi Horgoš - Kanjiža, zbog visokih podzemnih voda, a noćas u 3.50 sati, na pruzi Beograd - Niš, između stanica Jagodina i Chuprija, iskliznuo je jedan vagon iz šina, i tom prilikom je oštećeno više od 300 metara pragova.

Na Dunavu i Tisi vodostaj je u blagom opadanju, a na Savi je u stagnaciji, preneo je Poledica i dodao da lučke kapetanije i njihove ispostave imaju uvedeno stalno dežurstvo, vanredne kontrole i nadzor nad svim delovima plovnih puteva, koji su u njihovim nadležnostima.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva