:

:

TV Most

clock

Maj 15, 2015   12:05

0

124

Nepredovanje u policiji samo uz rezultate

"Za napredovanje u policiji više nikakav uticaj neće imati to da li je neko nečiji sin ili poznaje ovoga ili onoga, već će sve zavisiti od merljivih rezultata", poručio je Stefanović polaznicima 12 klase Centra za osnovu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

On je kazao da nije bitno ni da li se radi o ženama ili muškarcima.

"Ukoliko žene budu ostvarivale bolje rezultate onda one treba i da napreduju, pa makar samo i one napredovale ukoliko to svojim rezultatima i zašluže", rekao je Stefanović.

On je naveo nekoliko primera požrtvovanog rada policijskih službenika, rekavši da su oni uradili mnogo više od onoga što se od njih tražilo i naglasio da ti policajci nikada neće biti zaboravljeni, bar dok je on na mestu ministra policije.

Upoznavajući polaznike Centra za policijsku obuku sa promenama unutar sistema policije, Stefanović je rekao da je broj činova smanjen na 12, te da su promenjeni nazivi pojedinih policijskih zvanja, kao i da su uvedena neka nova.

"Izuzetno sam ponosan na činjenicu da među 287 polaznika zadnje klase imamo predstavnike 13 nacionalnosti i gotovo polovinu žena", istakao je ministar policije.

On je dodao da veruje da će svi polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku iz ove klase ostvariti dobre rezultate, jer su to, kako je kazao, pokazali još tokom prijema pošto su uspeli da se izbore da budu odabrani između više od 5.000 kandidata.

Govoreći o značaju kvalitetne obuke za uspešno obavljanje poslova policijskog službenika, Stefanović je budućim policajcima poručio da je izuzetno važna komunikacija sa građanima.

"Neko kaže da je problematična komunikacija između policije i građana, a ja kažem da ona nije problem, jer i ne postoji pošto se godinama izgubila i na nama je da je povratimo, jer vraćenjem komunikacije sa građanima, vraćamo i njihovo poverenje u policiju", rekao je on.

Stefanović je istakao da je borba sa korupcijom unutar policije glavni cilj MUP-a.

"Ako je neko stupio u policiju da bi mu policijska značka bila paravan i zaštita, grdno se prevario i to će mu biti otežavajuća okolnost", naglasio je Stefanović.

Poseti Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici i razgovoru sa polaznicima pored Stefanovića, prisustvovali su i načelnik Uprave za obrazovanje u MUP-u Aleksandar Ðorđević, načelnik Centra Biljana Puškar, načelnik Uprave policije Zoran Alimpić, načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić i načelnik Policijske uprave Novi Sad Siniša Radaković.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva