:

:

TV Most

Foto: Akter

clock

Jul 06, 2015   12:05

0

128

Neophodan detaljan izveštaj o dešavanjima u Klini



Ministar je rekao da još jednom poziva nadležne institucije na Kosovu da odgovorni za sve što se događa konačno budu privedeni i u skladu sa zakonom kažnjeni za to što čine.

Jevtić je dodao da je o napadu obavešten dok je dolazio u selo Novake, te da je odmah razgovarao sa komandirom policije u Klini i očekuje izveštaj policije.


"Tražiću na sledećem sastanku međuministarske grupe da ministar unutrašnjih poslova Kosova da detaljan izveštaj u vezi svih dosadašnjih slučajeva koji su se dogodili u opštini Klina", pojasnio je novinarima Jevtić i kazao da je očigledno da postoji grupa ljudi koji žele da zastraše povratnike u opštini Klina.

"Odobrili smo povratak 58 raseljenih porodica. Osam porodica će se vratiti u opštinu Klina. Od toga nećemo odustati i bićemo uporni u tome da ljude vratimo i da ih obezbedimo da opstanu i ostanu tamo gde se vraćaju bez obzira na to sa kakvim se izazovima budemo suočavali. Oni neće biti sami. Bićemo sa njima i trudićemo se da ovakve, rekao bih, događaje zajednički prevaziđemo", kazao je Jevtić.

Ministar Jevtić je danas u povratničkom selu Novake kod Prizrena na svečan način označio početak žetve.

Prema rečima sveštenika cilj poslednjeg napada nije pljačka, jer novca nije ni bilo. Ulazna vrata su demolirana ikone razbacane. Srbi u Drsniku ubeđeni su da je napad na crkvu poruka da ne mogu tu više da žive.


Crkva Svete Petke, za koju se veruje da je sagrađena u 16 veku, obnovljena je pre dve godine.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva