:

:

TV Most

clock

Jul 22, 2017   12:05

0

121

Nemice koje su prišle ID u iračkom zatvoru

Nemački nedeljnik navodi da su diplomate obišle četiri žene u zatvoru na aerodromu u Bagdadu u četvrtak i da se one osećaju dobro uzimajući u obzir okolnosti u kojima se nalaze. One bi se mogle suočiti sa smrtnom kaznom u Iraku zbog pripadnosti militantnoj grupi, dodaje magazin, prenosi Fena.

Špigel ističe da su iračke vlasti dale Nemačkoj listu sa imenima početkom ove sedmice, identifikujući tinejdžerku samo kao Lindu V. iz gradića Pulsnitc u blizini Drezdena.

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova odbilo je da komentariše novinski izveštaj.

Nemački tužÂžioci saopštili su u utorak da proveravaju izvešÂštaje da se 16-godišnjakinja koja je pod istragom zbog podršške Islamskoj držažvi nalazi među pet žena uhapšenih u iračkom gradu Mosulu, gde su iračke snage proglasile pobedu nad ID ovog meseca.

Špigel piše da jedna od Nemica ima marokanske korene i kako izgleda da su ostale iz ÄŒečenije, ali imaju nemačke pasoše.

Nemačka obaveštajna agencija BFV procenjuje da je 930 ljudi napustilo Nemačku u poslednjim godinama kako bi se pridružilo Islamskoj držÂžavi u Iraku i Siriji.

Dvadesetak odsto njih su žene. Na maloletnike otpada pet posto od ukupnog broja, među kojima su polovina žene, navodi agencija, prenosi Rojters.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva