:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Jun 21, 2018   09:40

0

125

Nemci počinju gradnju fabrike u Pančevu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, povodom polaganja kamena temeljca za fabriku nemačke kompanije ZF u Pančevu, da se radi o najvećoj proizvodnoj investiciji u vrednosti od 160 miliona evra.

"Dugo vremena smo se nadali ovakvoj investiciji. Već smo razgovarali da posle ovog proizvodnog pogona ZF zaposli dodatnih 100 ljudi u naučno istraživačkom centru. ZF nije fabrika jeftinih delova, već budućnosti", objasnio je on.

Ukazao je da se radi o prvoj ili drugoj kompaniji po veličini ovog tipa, poželevši im da dugo ostanu u Banatu, Vojvodini i Srbiji.

"Braćo, Nemci, hvala što ste ovde. Ostanite dugo i dođite još. Nemojte da idete nigde drugo. Neće vam nigde biti bolje nego u Srbiji. Mi ćemo nuditi bar pet odsto više od svih drugih za investicije. Ostajte ovde što duže i dolazite što više", naglasio je Vučić podsećajući da nemačke kompanije u Srbiji trenutno zapošljavaju više od 47.500 ljudi.

Nemačka firma ZF dolazi u Pančevo sa investicijom od 160 miliona evra, a ta kompanija će, očekuje se, zaposliti više od 1.000 ljudi.

Predsednik Srbije je ranije, najavljujući dolazak ZF rekao da će to biti velika stvar za Srbiju, a u utorak novinarima da mu je i nemačka kancelarka Angela Merkel čestitala na dolasku ZF.

"Za ZF mi je Angela Merkel rekla:"Bravo, bravo", to znači da će da dolaze i drugi".

Nemačka će tako, pored toga što je najveći spoljnotrgovinski partner Srbije, postati i najznačajniji poslodavac u Srbiji.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva