:

:

TV Most

clock

Januar 14, 2015   19:05

0

141

Nemački "Tenis" sutra u Beogradu

Po ranijim najavama, "Tenis" planira da u Srbiji zakupi do 15.000 hektara zemljišta na kojem bi otvorio farmu od 1,5 miliona svinja. U našoj zemlji trenutno ima 3,6 miliona tovljenih svinja.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posetio je 27. septembra proizvodni lanac najvećeg evropskog proizvođača i izvoznika mesa, porodičnu kompaniju "Tenis" u Nemačkoj, koja je izrazila zainteresovanost za pokretanje proizvodnje u Srbiji.

Vučić je tada naglasio da je kompanija "Tenis" dobrodošla u Srbiju i da će imati podršku kako lokalne zajednice, tako i čitave države za pokretanje proizvodnog lanca u Srbiji.

Ministar poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković smatra da spremnost nemačke kompanije da investira u proizvodnju svinja u Srbiji više od 200 miliona evra, da uspostavi kooperacijsku saradnju sa našim individulanim poljoprivrednim proizvođačima i uposli oko 8.000 ljudi, dovoljno govori o vrednosti ovog projekta.

Kompanija "Tenis" osnovana je 1971. godine u blizini Gelzenkirhena, a danas je najveći evropski proizvođač i izvoznik mesa, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za oodnose sa medijima.

U toku godine kroz proizvodni lanac ove kompanije prođe 17 miliona svinja, a godišnji obrt iznosi 5,6 milijardi evra.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva