:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

April 20, 2018   12:05

0

123

Nemačka donirala MUP-u 20 vozila za graničnu policiju


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i nemački ambasador Aksel Ditman potpisali su Protokol o primopredaji opreme i vozila ističući da odnosi između dve zemlje napreduju odličnim tempom i pokazuju da saradnja donosi dobre rezultate.



Stefanović je rekao da Srbija ima odličnu saradnju sa MUP-om Nemačke, navodeći da su to ministarstvo i nemačka vlada u poslednjih osam-devet godina donirali preko devet miliona evra, što Nemačku svrstava u jednu od najznačajnijih donatora.



Zahvaljujući na kontinuiranoj podršci, Stefanović je podsetio da je MUP ranije od njih dobio sedam vozila za kriminalističku policiju i jedno vozilo unutrašnje kontrole.



Ukazao je da je sa nemačkom policijom obavljena jedna od najboljih akcija u kojoj je zaplenjeno više od 300 kilograma kokaina, 106 kilograma hašiša...



"Trudimo se da budemo pouzdan partner i da Srbija bude zemlja na koju se može računati u borbi protiv terorizma i pranja novca", rekao je Stefanović.



Ditman je još jednom istakao odličnu operativnu saradnju između MUP-a Srbije i Nemačke.



"Imamo bliske političke odnose i sve je to deo naše podrške Srbiji na putu ka EU", rekao je Ditman i dodao da ovom donacijom Nemačka želi da olakša rad i pomogne pograničnoj policiji u borbi protiv ilegalnih migracija.



Ditman je rekao da je Srbija godinama pouzdan partner u suzbijanju ilegalnih migracija.



"Borba protiv ileganih migracija, trgovina narkoticima, oružjem i borba protiv terorizma su veliki izazovi koje samo zajedno možemo da savladamo. Saradnja između organa policije dve zemlje u savladavanju tih izazova pokazala se veoma dobrom tokom prethodnih godina i želimo tu saradnju da intenziviramo", poručio je Ditman.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva