:

:

TV Most

clock

Februar 26, 2015   12:05

0

176

Nema zahteva za povećanje cene struje

Jovanović je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da je na početku godine najavljeno da do kraja zimskog perioda neće biti povećanja cene struje i da se to obećanje ispunjava.

On je istakao da EPS do danas nije podneo nikakav zahtev za korekciju cene struje i da je to pitanje u nadležnosti Agencije za energetiku, niti je EPS u planu za 2015. godinu predvideo korekciju cene struje.

Jovanović je, ipak, dodao "da nije to baš tako jednoznačno da može da se kaže, da, ove godine neće biti sigurno i to zaključavamo".

"Cena struje je živa stvar. EPS je na putu da uspostavi profitabilnost u svom poslovanju", rekao je Jovanović i dodao da se u balansu između troškova i prihoda dolazi do potreba za određenom cenom struje.

On je istakao da se isporuke uglja sa kolubarskih, odnosno tamnavskih kopova, obavljaju prema potrebnoj dinamici koja trenutno zadovoljava potrebe sistema za električnom energijom.

"Imajući u vidu da smo izašli iz teške godine, sa relativno smanjenim kapacitetima, naravno, da je EPS ugovorio nabavku određene količine električne energije da bi dopunio nedostajuće količine i to je u zbiru nešto što zadovoljava potrebe za dnevnom potrošnjom", rekao je Jovanović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva