:

:

TV Most

"Nema sumnje da će devizni priliv od turizma dostići 1,2 mlrd evra"

clock

Januar 08, 2018   12:05

0

99

"Nema sumnje da će devizni priliv od turizma dostići 1,2 mlrd evra"

"Očekujemo da ćemo dostići tih 1,2 milijardu evra. Nema više nikakve sumnje da će se dostići ta brojka, koja je bila dosta optimistično postavljena kao cilj", kazao je Ljaijić za Radio-televiziju Vojvodine.

On je kazao da će podaci o deviznom prilivu od turizma za celu prošlu godinu biti poznati u februaru. "Što se tiče broja turista, mi još uvek prikupljamo podatke od lokalnih turističkih organizacija. Mi ćemo krajem januara imati podatke za celu 2017. godinu", kazao je Ljajić.
Prema njegovim rečima, turizam je jedna od najboljih investicija i sve što se radi u gradovima Srbije je "investicija koja se bez ikakve sumnje isplaćuje".
"Mi izdvajamo minimalno, a dobit je mnogo veća", kazao je Ljajić i dodao da su realne brojke mnogo bolje od iznesenih, jer iznesene nisu realne zato što je oko 30 odsto siva ekonomija.
Upitan da li će se rasveta i novogodišnja jelka u Beogradu od 83.000 evra isplatiti, Ljajić je kazao da će Srbija ove godine imati više od tri miliona turista, od kojih oko 1,5 miliona stranih turista, a 55 odsto stranih turista dolazi u Beograd.
"Naš turizam što se tiče stranih turista pola je Beograd, a sve ostalo 45 odsto su zimski centri, banje i gradovi. Ako ćemo igde da ulažemo, treba da ulažemo u Beograd", kazao je Ljajić.
On je kazao da još uvek nije ostvareno sve iz strategije u kojoj je naznačeno šta u Srbiji treba da se uradi da bi postala ozbiljna turistička destinacija.
Naveo je da se rade i posebne kampanje kako bi se privukli kineski turisti.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva