:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2018   12:05

0

212

"Nema spremnosti Prištine da se reši slučaj ubistva Ivanovića"


Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović apelovao je na Euleks da se ozbiljnije uključi u rešavanje slučaja ubistva Olivera Ivanovića, i ukazao da nema razmene podataka u vezi sa time.



Upitan ima li rezultata istrage o ubistvu Ivanovića, Stefanović je rekao da je to tužilačka istraga, ali da se Srbija trudila da pozove Euleks, Kosovsku policijsku službu i međunarodnu zajednicu da izvrše pritisak da istraga ide brže, kao i da se intenzivnije razmenjuju podaci kako bi se otkrile ubice i organizatori što, kaže, nije slučaj.



"Srbija je zainteresovana da se ovo ubistvo reši i nemamo prepreku da u tome učestvujemo, šta god treba da uradimo da do toga dođe, međutim, ne vidim želju druge strane", rekao je Stefanović novinarima.



Dodao je da su se u prvim danima posle ubistva, iz Prištine čule političke floskule i insinuacije, kako bi se loptica prebacila na Beograd.



"Kada nema istrage, rezultata, nema snimaka, nema razmene informacija, nema ničega, čini mi se da ne postoji volja druge strane", rekao je ministar.



Stefanović je apelovao na Euleks da ozbiljno shvati ulogu koji ima na KiM i da se na najozbiljniji način uključi u rešavanje tog slučaja.



"Mi ćemo prihvatiti svaki poziv, učestvovati na svakom sastanku, da pokažemo da su naša policija i tužilaštvo, koje vodi istragu, zaniteresovani da se ubistvo reši. Nažalost, spremnost druge strane ne vidim i nisam siguran da li će je biti", rekao je Stefanović.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva