:

:

TV Most

clock

Decembar 07, 2016   12:05

0

114

Nema preživelih u padu pakistanskog aviona

"Nema preživelih", rekao je Sajgol na konferenciji za novinare.

On je naveo da je avion redovno održavan i da je u oktobru prošao proveru, koja se sprovodi nakon svakih 500 sati leta.

"Mislim da nije u pitanju tehnička ili ljudska greška", rekao je Sajgol, dodajući da će biti sprovedena "odgovarajuća istraga".

Pakistanski ministar za vazduhoplovstvo Irfan Elahi izjavio je ranije danas da je avion, koji se srušio u planinskoj oblasti na severu zemlje sa 47 putnika i članova posade, imao problema sa motorom.

Elahi je novinarima, međutim, rekao da je prerano da se utvrdi uzrok nesreće.

Pakistanski avion sa 47 putnika i članova posade srušio se u planinskoj oblasti na severu zemlje.

Na fotografijama, koje su objavile pakistanske televizijske stanice i pojedini društveni mediji, vidi se olupina u plamenu na planinskoj padini.

Vojska je saopštila da je poslala vojnike i helikotere na mesto nesreće.

Pakistanska aviokompanija "Pakistan internešnal erlajns" (PIA) saopštila je da je njihov avion izgubio kontakt sa kontrolnim tornjem na putu ka prestonici Islamabadu, po poletanju iz severnog okruga ÄŒitral.

Aviokompanija je navela da se avion srušio u 16.42 po lokalnom vremenu u opštini Havelijan u provinciji Hajber-Pahtunva, na oko 125 kilometara severno od Islamabada.

"Sva tela su izgorela do neprepoznatljivosti", rekao je lokalni zvaničnik Muhamad Kan za Rojters.

Kan, koji je bio na mestu nesreće, naveo je da su mu svedoci rekli da se avion srušio u planinskom području i da se, pre pada, zapalio.

Ranije danas, pakistanski avion sa 47 putnika i članova posade srušio se u planinskoj oblasti na severu zemlje, javio je Rojters, pozivajući se na zvaničnika regionalne policije.

Pakistanska aviokompanija "PIA" je saopšstila da se u avionu "nalazilo oko 40 ljudi". Predstavnici civilne avijacije su objavili da je u letelici bilo 47 osoba.

Regionalni šef policije Laik Šah je rekao da se avion srušio u planinskoj oblasti Havelijan.

"Spasilački timovi pretražuju mesto pada aviona i kasnije ćemo znati više", rekao je Rojtersu portparol civilne avijacije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva