:

:

TV Most

clock

Jul 14, 2017   12:05

0

119

Nema potrebe za diplomatskim statusom rusko-srpskog Centra

Agenciji Tanjug je u Ambasadi potvrđeno da su njeni predstavnici posetili Centar u Nišu na poziv njegovog rukovodstva uz napomenu da saopštenje koje je Centar izdao nakon posete nije usaglašeno sa Ambasadom SAD i ne odražava stavove SAD.

"Predstavnici Ambasade SAD su tokom posete bili informisani o sadašnjim aktivnostima centra, i u tim aktivnostima predstavnici Ambasade SAD nisu videli ništa što bi ukazivalo na potrebu da Centar dobije diplomatski status", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, "uporni zahtevi za status nepovredivosti osoblja i prostorija Centra samo izazivaju sumnju u dugoročne namere vezane za taj objekat".

Centar je pre dva dana saopštio da je predstavnik SAD tokom posete dobio iscrpne odgovore na sva pitanja koja je imao, uključujući i ona u vezi s nacrtom rusko-srpskog međuvladinog sporazuma o uslovima boravka, privilegijama i imunitetu osoblja Centra.

Gosti su imali mogućnost da se neposredno upoznaju sa materijalno-tehničkim resursima Centra, a posebno interesovanje izazvao je centar koji upravlja u kriznim situacijama (CUKS).

Poseta predstavnika Ambasade SAD je još jedna potvrda apsolutne transparentnosti rada Centra, čiji je cilj isključivo rešavanje zadataka u oblasti reagovanja na vanredne situacije i pružanje humanitarne pomoći u Srbiji i drugim balkanskim državama.

Poseta predstavnika Ambasade SAD je još jedna potvrda apsolutne transparentnosti rada Centra, čiji je cilj isključivo rešavanje zadataka u oblasti reagovanja na vanredne situacije i pružanje humanitarne pomoći u Srbiji i drugim balkanskim državama, ocenjeno je u saopštenju Centra.

Američki gosti nisu izneli nikakve primedbe u tom pogledu, a informisani su još da će uskoro jedinica SRHC-a zadužena za humanitarno razminiranje početi s čišćenjem teritorije Srbije, dok će iz Rusije stići prvi deo opreme i tehnike namenjene popunjavanju rezervi Centra i nastavno-trenažnoj obuci.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva