:

:

TV Most

clock

Decembar 01, 2017   17:20

0

278

Nema otpuštanja železničara na KiM


To su ponovo potvrdili rukovodioci kompanija "Infrastruktura železnice Srbije" i "Srbija voz", kao i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na današnjem sastanku sa šefovima sekcija "Infrastrukture železnice Srbije" sa teritorije KiM.




Takođe, rukovodiocima železničkog čvora Kosovo Polje ponovo je istaknuto da će radnici koji nisu radno angažovani, a žive na teritoriji KiM, biti prebačeni u kompaniju "Železnice Srbije ad", dok će zaposleni koji nisu radno angažovani, a već dugo žive na teritoriji centralne Srbije, biti tretirani sa posebnom pažnjom prilikom realizacije drugog kruga socijalnog programa.



Na ovaj način razrešene su sve nedoumice zaposlenih u železničkim kompanijama sa KiM, a proces rada u železničkom čvoru Kosovo Polje nijednog trenutka nije doveden u pitanje, navedeno je u saopštenju.



U ime svih šefova sekcija Infrastrukture železnice Srbije sa teritorije KiM, šef Sekcije za elektrotehničke poslove Kosovo Polje Velimir Anđelković je tom prilikom zahvalio Vladi Srbije i direktorima javnih železničkih kompanija na naporima koje ulažu da se na tom području železnički saobraćaj nesmetano odvija, čime se stvaraju uslovi da zaposleni ostanu u južnoj srpskoj pokrajini.



Prodat otpad za 136 miliona dinara



"Infrastruktura železnica Srbije", na licitacionoj prodaji otpadnog materijala, pridobijenog u toku procesa rada iz svojih organizacionih jedinica širom Srbije, zaradila je 136 miliona dinara, saopšteno je iz te kompanije.



Na uspešnoj javnoj licitaciji u Beogradu, "Infrastruktura železnice Srbije" ponudila je na prodaju otpadni materijal, odnosno kolosečni čelični otpad, otpad od čelika i gvožđa, od obojenih metala, tekstila i gume koji se nalazi u Beogradu, Lapovu, Subotici, Zrenjaninu, Novom Sadu, Rumi, Pančevu, Požarevcu, Kraljevu, Užicu, Zaječaru i Nišu.



Najviše interesovanja privukla je prodaja otpadnog materijala koji se nalazi u Rumi, a za otpadni materijal koji danas nije prodat, biće organizovana nova javna prodaja.



Iz "Infrastruktura železnica Srbije" navode značaj takvog pristupa u rešavanju pitanja materijala i sirovina koji nisu potrebni, koji se ogleda u povećanju prihoda same kompanije, i o brizi o okolini u svim mestima gde se nalazi otpad. 




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva