:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jun 22, 2015   12:05

0

183

Nema odstupanja u formiranju ZSO



On je, uoči sutrašnjeg nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu rekao novinarima da je formiranje ZSO bio ključni dogovor u ranijim pregovorima u Briselu.

Stefanović je izrazio nadu da će svi poštovati ono što je ranije dogvoreno u Briselu.

Govoreći o hapšenju i puštanju na slobodu lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja u Ljubljani, Stefanović je rekao da je to čudna koincidencija, te da je očito reč da se na Srbiju vrše pritisci iz "raznih centara".

"ÄŒculi ste premijera očigledno je da se vrši veliki pritisak na Srbiju po raznim osnovama... međutim naš posao je da zaštitimo interese Srbije i naše građane", rekao je ministar.

Zajednica srpskih opština, energetika, telekomunikacije i "Park mira" na mostu u Kosovskoj Mitrovici biće glavne teme dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine na visokom političkom nivou sutra u Briselu.

Kako je ranije najavljeno iz Brisela, razgovore će u kabinetu visoke predstavnice Evropske unije Federike Mogerini voditi beogradski tim na celu sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem sa prištinskom delegacijom koju će predvoditi kososvski premijer Isa Mustafa.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva