:

:

TV Most

clock

Novembar 03, 2015   12:05

0

130

Nema gašenja srpskih institucija na KiM

„Čeka se formiranje ZSO i nakon toga će se nastaviti finansiranje institucija na KiM iz Vlade Srbije. Svi znamo da se poslednjih meseci širi propaganda da će ovaj narod ostati bez posla, to nije tačno.Srbija nastavlja da finansira Srbe koje su zaposleni u institucijama države Srbije na KiM“, rekao je Karadžić gostujući u Jutarnjem programu Radio Gračanice.

U nastavku razgovora sa predsednikom SG Priština bilo je reči o stanovima na Padalištu u Gračanici i kućama u Badovcu, što je i najveći problem porodica koje su dobile rešenja za useljenje, ali se ne mogu useliti jer su stanovi nekoliko godina uzurpirani.

„Ovog meseca rešićemo sa opštinom Gračanica i taj problem. Svi koji su uzurpirali stanove i kuće upozoreni su da moraju da se isele, ali do danas mnogi to nisu uradili. Žao mi je, mnogo je porodica koje su socijalno ugrožene i jedva sastavljaju kraj s krajem. Ima i onih koji su u kontejnerima i čekaju sa rešenjima da budu stambeno zbrinuti već nekoliko meseci. Naša je obaveza da se sve ove porodice usele jer su zadovoljile sve kriterijume koji su traženi“.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva