:

:

TV Most

clock

Septembar 06, 2015   12:05

0

219

Nekima na Kosovu smeta srpska mladost

Takva mladost ne sme biti osakaćena i ugušena u krvi i teroru onih koji misle da su iznad zakona i iznad ljudskosti, naveo je Jablanović u ime Srpske liste u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

"Pozivam Euleks, KFOR, premijera i Vladu Kosova da na ovaj napad odreaguju nalogom svim relevantnim bezbednosnim strukturama da reše ovaj slučaj, kao i mnoge slične u predhodnom periodu, kako naš odnos i rad na pomirenju koji je već dovoljno opterećen mnogim poteškoćama ne bi opterećivali novim nevinim zrtvama”, naveo je on.

Jablanović je istakao da je na Kosovu, koje ima 14.000 policajaca, neprihvatljiv odgovor da nije moguće naći počinioca.

Srpskog mladića Miloša Stevića danas je nožem ranilo nekoliko osoba albanske nacionalnosti u Klokotu, na Kosovu i Metohiji, javio je RTS.

Stević (23) je zbrinut u bolnici i njegovo trenutno zdravstveno stanje je stabilno.

Policija je saopštila da je započela istragu o ovom napadu, a Stevića su u bolnici obišli srpski predstavnici u kosovskoj vladi i zatražili što hitnije rasvetljavanje ovog slučaja.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić osudio je ranije večeras napad na Stevića i zatražio hitno rasvetljavanje okolnosti pod kojima se napad dogodio kao i pronalaženje odgovornih za napad.

"Zbog napada na jedan mladi život i činjenice da ovakvi incidenti izazivaju strah i nespokoj u srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji, neophodno je da policija bez odlaganja rasvetli sve okolnosti i pronađe odgovorne", naveo je Đurić u saopštenju dostavljenom medijima.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva