:

:

TV Most

clock

Decembar 14, 2015   15:39

0

146

Nekažnjeni zločini se ponavljaju

Iz svešteničke kuće gde su razbili ulazna vrata ukradeni su lap - top računar, jedan deo novca, dečiji zlatni lančići, par telefona, a u kući je izvršena premetačina.

Sveštenik u Osojanu živi sa suprugom i dve ćerke, a u trenutku krađe sa porodicom nije bio u njoj. Po povratku kući kasno sinoć zatekao je ispreturanu i opljačkanu kuću.

"To je bio napad na celu zajednicu jer ako su bili spremni i silni da napadaju sveštenika i parohijski dom i crkvu, verujem da su svi gradjani koji žive na Kosovu i Metohiji ugroženi”, kaže sveštenik Vasić i dodaje da je ovaj napad jedan u nizu napada sa ciljem zastrašivanja Srba

Načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević kaže da je napad na sveštenički dom i sveštenika napad na sve Srbe u Metohiji.

“Napad na jednog sveštenika koji je pravoslavne vere je napad na svakog Srbina u Metohiji, a na žalost svedoci smo i napada vatrenim oružjem na Srbe u Goraždevcu, Srbobranu... Ovo nije napad iz interesa već napad na nacionalnoj osnovi i poruka da niko nije zaštićen, niko nije bezbedan”, kaže načelnica Radosavljević i poručuje da sve dok počinioci ne budu pronadjeni i pozvani na odgovornost napadi na Srbe u Metohiji neće prestati.

Kosovska policija je u razgovoru sa sveštenikom Vukićem obećala je da će uraditi sve kako bi pronašla počinioce ove pljačke.

U Osojanu živi oko 500 Srba povratnika.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva