:

:

TV Most

clock

Mart 15, 2018   12:05

0

235

Nekadašnji finansijer OVK gradi hidroelektrane u Crnoj Gori


U toku je potpisivanje peticije protiv izgradnje ovih hidroelektrana jer meštani veruju da bi one mogle da ugroze dotok pitke vode, pišu podgoričke "Vijesti".


Krasnići je nekadašnji poslanik pokreta "Samoopredeljenje", poznat po napadima na Hašima Tačija sa kojim se čak i sudio.


Prema navodima lista, Krasnići je vlasnik hotela Dvori Balšića u Ulcinju, gde se i nalazi sedište njegove kompanije "Plava hidro pauer".


Do sada je 651 građanin opštine Plav potpisao peticiju kojom traže zaustavljanje inicijative, ali su se opštinski organi oglušili na ovaj zahtev.


Posle neuspeha prve inicijative, odbornik Albanske alternative Iber Hoti pokrenuo je novu akciju i zatražio od opštine Plav da odluku promeni.


Krasnići je postao poznat 2005. godine kada je američki Pi-Bi-Es snimio dokumentarac "Bruklinska veza" koji govori o načinu prikupljanja novca za finansiranje OVK, navodi RTS.


Prema sopstvenim tvrdnjama, Krasnići je u seriji akcija u SAD prikupio 30 miliona dolara za kupovinu oružja za OVK tokom devedesetih.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva