:

:

TV Most

clock

Septembar 20, 2015   12:05

0

119

Neka nas Ostojić ne meša u unutarhrvatske obračune

"Hrvatska nije tema u politickom zivotu Srbije, ali Srbija izgleda jeste najvaznija tema u političkom životu Hrvatske. Zamoliću gospodina Ostojića da uloži napor i izostavi Srbiju iz unutrašnje-politickih obračuna u Hrvatskoj. A posebno molim ministra Ostojića da uloži najveći mogući napor i pokuša da radi svoj posao i brine o migrantima koji su stigli i do Hrvatske", rekao je Vulin Tanjugu.

Reagujući na Ostojićeve komentare povodom kretanja migranata prema Hrvatskoj, Vulin je potsetio Ostojća ga da je ranije rekao kako će Hrvatska biti humanija od Srbije prema migrantima, a da je bilo potrebno manje od dva dana da zatvori granice i proglasi potpuni kolaps svojih institucija.

"Srbija za razliku od Hrvatske nije zatvarala granice, niti je ljude gurala u vozove i razdvajala porodice. Srbija je nahranila, zaštitila, lečila i popisala preko 140.000 ljudi i nije zbog toga ni kukala, ni pretila. Za to je dobila priznanje čitavog sveta, čime se Vlada Hrvatske ne može pohvaliti", naglasio je ministar.

Ostojić je ranije danas u Opatovcu rekao da Mađarska, kroz koju je prošlo najmanje pola miliona ljudi, što neregistrovano, što registrovano, neće deliti lekcije Hrvatskoj i Mađarsko otvaranje granice sa Srbijom objasio kao verovatni rezultat pritiska Srbije na Mađarsku.

Za Ostojića su, Karamarko i srpski ministar Vulin "saveznici" mađarskog premijera Viktora Orbana. "To je ista ekipa, iste reči protiv hrvatske vlade koriste sva trojica", rekao je Ostojić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva