:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Jun 24, 2018   16:46

0

123

Nedimović:500 projekata iz oblasti voća,povrća i stočarstva

"Za 12.600 evra, koliko država daje mladim poljoprivrednicima, podigao bih zasad oblačinske višnje na površini od 1,5 do dva hektara sa sistemom za navodnjavanje. Druga opcija je stočarstvo, kupio bih 30 ovaca, a pored ove subvencije od države bih dobio dodatnih 7.000 dinara po ovci", rekao je Nedimović za list Blic upitan u šta bi on uložio državnu subvenciju. 
Nedimović je naveo da će konkurs biti raspisan 1. jula i da će trajati 90 dana. Prema njegovim rečima, prošle godine bilo je 738 kandidata, a odobreno je 677 projekata. 
"Pravilnikom su određeni striktniji uslovi nego ranijih godina, nosilac projekta mora da uplaćuje penziono, ne sme da ima više od 40 godina, postoji bodovanje, recimo da li je nosilac projekta muškarac ili žena, koliko je područje gde je planirana investicija nerazvijeno", kazao je Nedimović. 
On je rekao i da su trenutno subvencije u stočarstvu tri puta veće u Srbiji u odnosu na zemlje okruženja, jer se za mlečno grlo godišnje daje 500 do 600 evra, a po svinji 1.000 dinara. Ministar je dodao i da se za sledeću godinu planira finansijska pomoć preduzećima koje se bave proizvodnjom hrane.

Izvor: B92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva