:

:

TV Most

clock

Mart 09, 2017   10:52

0

151

"Nedelja svesti o mozgu 2017"

Pod sloganom „Mozak u zemlji snova“, Nedelja svesti o mozgu 2017, jedina manifestacija u celini posvećena fascinantnim tajnama čovekovog mozga, pokušaće da približi i razotkrije tajne mističnog sveta spavanja i sanjanja.

Ovaj motiv predstavlja vodeću tematiku naučne izložbene postavke u Galeriji nauke i tehnike Srpske akademije nauke i umetnosti.

Nedelja svesti o mozgu 2017. obuhvatiće brojna zanimljiva predavanja iz oblasti neuronauka, tribine, posete laboratorijama, interaktivne radionice i izložbe, kao i bogat program posvećen najmlađima. Ulaz na sve događaje je, kao i do sada, besplatan.

Renomirani predavači Klinike za neurologiju Kliničkog centra Srbije, govoriće o neobičnim temama: o demencijama sa ranim početkom, povećanoj pospanosti kod ljudi (hipersomnijama), vezi između Mocarta, rokenrola i mozga, glavoboljama, Alchajmeru, bolesti i poremećajima neuromišićne spojnice i mnogim drugim predmetima neuronaučnih istraživanja.

Stručnjaci sa Instituta za histologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu razotkriće istinu o regeneraciji nervnih ćelija, noćnom učenju i ishrani u kasnim satima.

Širok program Nedelje svesti o mozgu čine i zabavne radionice za decu koje su planirane svakog dana manifestacije u određenim terminima, dok će u subotu, 18. marta, u Galeriji nauke i tehnike celodnevni program „Mozak u vožnji iz snova“ biti u potpunosti posvećen najmlađima i podrazumevaće brojne edukativne i interaktivne aktivnosti.

Edukativni, naučnopopularni, umetnički i tribinski program manifestacije održaće se u prostorijama Galeriji nauke i tehnike SANU-a, Studentskom kulturnom centru, Kulturnom centru Beograda i drugim brojnim lokacijama u Beogradu.

Nedelju svesti o mozgu već sedmu godinu zaredom organizuju mladi naučnici i entuzijasti Studentske sekcije Društva za neuronauke Srbije.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva