:

:

TV Most

Foto: radiokim.net

clock

Avgust 22, 2016   12:05

0

130

Neće nas sprečiti da pomognemo povratak raseljenih

Stojanović je govorio na konferenciji za novinare povodomm postavljanja bilborda u selu Mušutište, u opštini Suva Reka, na kome su slike stradalih civila i pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova, uplakanih Albanki i razrušenih kuća.

Na bilbordu, na albanskom i engleskom piše:“Ovo su lokalni Srbi iz Mušutišta ostavili kada su otišli“.

Oni koji su postavili bilbord nisu se oglasili, niti su rekli svoja imena ni razloge njegovog postavljanja, pa se može zaključiti da su imali neke svoje lične razloge, a to je nastavak korišćenja uzurpiranih srpskih imanja, rekao je Branimir Stojanović i dodao da će bez obzira na sve pokušaje zastrašivanja, Srbi u kosovskim institucijama nastaviti da rade na procesu povratka na Kosovo svih koji zo žele.

„Mi ćemo ostati istrajni u svom opredeljenju da se ljudi vrate u Mušutište, jer oni su ostavili za sobom 187 spaljenih kuća, 11 srušenih crkava, koje nisu bile uništene i spaljene kada su otišli. Danas jesu. Mnogi od njih su rešeni da se vrate, mnogi od nas su zajedno sa njima rešeni da im u tome pomognu i u tome nećemo odustati“, rekao je Stojanović.

Zamenik kosovskog premijera je izjavio da poštuje sve žrtve i stradanja, da osuđuje sve zločine, ali da zločinci imaju imena.

„Mi znamo da se 1999.godine mnogo toga teškog dešavalo na tim prostorima i žalimo za svim žrtvama koje su se desile i mi ne želimo da ih negiramo, ali i ne pristajemo na kvalifikaciju da su svi Srbi krivi zbog toga. Svaki krivac i svako ko je učestvovao u nekom zločinu ili u nekom napadu ima svoje ime i prezime i tako treba da se tretira“, istakao je Stojanović.

On je apelovao na nadležne da kazne sve one koji svojim postupcima, pozivaju na rasnu, versku i nacionalnu mržnju, kako je okvalifikovao postavljanje billborda u selu Mušutište, u kome posle 1999.godine, nema nijednog Srbina.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva