:

:

TV Most

clock

Jul 18, 2015   12:05

0

120

Ne suditi samo Srbima

Ako bi se pokazalo da pravosuđe u Bosni i Hercegovini procesuira samo Srbe, to bi trebalo ispraviti, jer to nikada nije bila nečija namera, izjavio je šef Delegacije Ervropske unije u BiH Lars Gunar Vigemark.

Ako bi se pokazalo da je to rezultat, onda se to mora ispraviti. Pred zakonom svi moraju biti jednaki i tu ne sme da bude nikakve sumnje, ali referendum to pitanje ne može rešiti, rekao je Vigemark, prenose Nezavisne.

On je naglasio da svako ko je počinio ratni zločin mora da odgovara, bez obzira na etničko ili bilo kakvo drugo poreklo, jer je to pozicija EU.

Vigemark je za "Nezavisne novine" rekao da su sankcije EU prema političarima koji krše Dejton još "na stolu", ali da se njihovo aktiviranje sada ne razmatra.

Važno je da o ovim pitanjima razgovaramo, jer ovde postoji mnogo nesporazuma. Iz Brisela mi, za sada, nisu stigle nikakve instrukcije da ne razgovaram sa bilo kim, dodao je
Vigemark.

Govoreći o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, Vigemark je ocenio da je dobro što su reagovanja i iz BiH i iz Srbije bila odgovorna.

Smatram da obezbeđenje nije bilo adekvatno na groblju. EU očekuje istragu o tom slučaju, a bila je velika hrabrost Vučića da uđe u taj prostor, zaključio je Vigemark.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva