:

:

TV Most

clock

Januar 02, 2016   12:05

0

127

Ne bežim od odgovornosti, zlato kao cilj

"Četvrti smo u Evropi, na "jednu loptu" smo odigrali polufinale sa Litvanijom, koje bi nas, da smo pobedili, odvelo direktno na Olimpijske igre u Rio. Smatram da je sve to dobar rezultat, mada lično nisam zadovoljan. Mislim da je breme favorita, koje nam je nametnuto od rivala, bilo preveliko. Podlegli smo pritisku rezultata kako se takmičenje bližilo kraju, pa smo zbog toga odigrali na nešto slabijem nivou od grupne faze, gde smo dominirali jakom, modernom i atraktivnom košarkom", rekao je Ðorđević u prazničnom intervjuu za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

On je dodao da je meč u polufinalu EP protiv Litvanije praktično odredio celu godinu.

"Jedna utakmica i jedna lopta su odlučile naš rezultat. To je često tako i, nažalost, malo šta možemo sada da uradimo, osim da se još bolje spremimo za sledeće izazove. Čvrsto verujem da je ta utakmica pokazala igračima na koji način se igra za medalje na svakom takmičenju, što je zacrtano kao naš osnovni cilj - konstantno igranje završnih mečeva bilo kojih reprezentativnih takmičenja, samim tim i borba za medalje".

Košarkaši Srbije će put do Rija tražiti preko kvalifikacija, koje se održavaju u julu, a naša zemlja je jedan od kandidata za organizaciju turnira. Ðorđević ističe da podrška publike mnogo znači.

"Izuzetno bi nam značilo, kao što nam je znacila podrška naših navijača u Berlinu, u grupi na EP. Ta podrška je bukvalno bila vetar u leđa našim momcima. Oni su to mnogo puta isticali i bili poneseni entuzijazmom ljudi sa tribina. Kao jedan od ključnih uslova za uspeh jedne reprezentacije oduvek podvlačim odnos sa navijačima, osećaj bliskosti, zajedništva i direktan kontakt, uz veliko uzajamno poštovanje".

Prema njegovim rečima Srbija uvek mora da stremi ka osvajanju medalja.

"Što se mene lično tiče, medalja mora da bude najsjajnija. Ozbiljan sam kada tako nešto postavim kao cilj, ne bežim od odgovornosti i potrebnog rada da do njega i dođem. Ukoliko sam uspeo da deo mog mentaliteta prenesem na okruženje, onda je jedan veliki deo mog posla obavljen", jasan je bio Sale Nacionale.

On je najavio da bi pojedini mladi košarkaši mogli da se nađu u konkurenciji za naredno okupljanje.

"Jokić, Gudurić, Rebić, Jaramaz, Zagorac, Simanić, Tejić, Davidovac... I još nekolicina momaka koji igraju po raznim evropskim klubovima ili su na školovanju u Americi, su uglavnom igrači čiji razvoj pratimo već dve godine", zaključio je Ðorđević i dodao da je zadovoljan dosadašnjim tokom sezone na klupi Panatinaikosa.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva