:

:

TV Most

Foto: Foto RTV Puls

clock

Maj 18, 2018   12:05

0

252

N.Brdo:Eksproprijacija zemljišta za izgradnju autoputa


Glavni menadžer kosovskog mnistarstva za infrastrukturu na ovom projektu Ćemalj Jonuzi poručio je danas okupljenim građanima u opštini Novo Brdo da je cilj da radovi otpočnu što pre i da se što pre završe.



On je predstavio građanima trasu novog auto puta koji će prolaziti kroz atar sela Koretište, Stanišor i Gornje Kusce u novobrdskoj opštini.



Prethodno je Vlada Kosova odobrila plan o eksproprijaciji zamljišta kroz koji će put prolaziti i obezbedila finansijska sredstva za obeštećenje vlasnika zemljišta.



Komisija će u narednim danima konktaktirati vlasnike i prema ustanovljenim kriterijumima određivati cenu i uslove eskproprijacije.



Na sastanku sa predstavnikom ministarstva za infrastrukturu građani iz Koretišta su negodovali jer su, po njihovom mišljenju, kasno obavešteni o ovom kapitalnom poduhvatu i tražili su kontakt sa minisarstvom finansija koje bi ih podučilo o uslovima i načinu plaćanja, odnosno pravima koje imaju vlasnici zemljišta.



Sastanku je prisustvovao i predsednik opštine Novo Brdo  Svetislav Ivanović koji je rekao da je uloga lokalne samouprave u tom pogledu više posrednička i da se svodi na informisanje građana od strane centralnih institucija.



„Novi auto put se sa dobrodošlicom očekuje u Novom Brdu, a građani se nadaju da će on biti  zamajac ekonomskog razvoja ove i susednik opština“, rekao je Ivanović.



Prva deonica auto puta u dužini od 22 kilometra spojiće petlju na putu Priština – Skoplje kod Lipljana sa regionalnim putem Gnjilane – Priština kod sela Brasalce.



 


Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva